Racy Madam

Varmblodstravare,  f 1996 e:Vibrante – Speedy Spin

madc2

Foto: Caroline Lyngstad

Madam, Tant Brun, Regeringen, Satanspånni…kärt barn har många namn. Jag och Madam har kamperat ihop i snart 9 år och börjar bli som ett gift gammalt par. Ord kan inte beskriva hur mycket denna häst har lärt mig, och vad hon betyder för mig.

När jag och Madam träffades -05 var hon 9 år och skulle till slakt om ingen köpte henne. Oinriden och hade aldrig tränats eller startat på travet. Vi fann varandra och hon fick följa med hem. Inridningen fick lov att ta lång tid så både kropp och knopp skulle hinna med.

Nu är Madam en härlig allroundhäst som funkar lika bra på en fartfull skogstur ute i terrängen som på ett hårt dressyrpass i ridhuset, eller som snäll läromästare till nybörjarnas första ridlektion. Hon är en äkta racertant som aldrig bangar för nya utmaningar.

madam

Pajas

Knabstrupper, f 2009, imp. Danmark, okänd härstamning

lefc5

Foto: Caroline Lyngstad

Leffe, Prickiga Korven, Skönhetspjinsen, Snaskarn…även denna häst får heta lite av varje.  Han kom till mig i somras, ett svar på mina livslånga drömmar om den häst jag vill ha. En knabstrupper av lite ’gammaldags’ barockmodell med goda gångarter, lätt att sätta under sig och ett bra temperament. Samt förstås, ljuvliga prickar.

Pajas är en mycket humoristisk häst med en stor personlighet. Jag tränar honom med klicker i både ridning, frihetsdressyr och trickträning, med målet att så småningom få en duktig dressyrhäst med ”extra allt”.  Han är med stor sannolikhet den häst du kommer träffa på om du kommer på klickerkurs hos mig på Väderstad Herrgård.

leffe

lf3