webI mitten av 90-talet skaffade jag dator och Internet och, som besatt av dessa nya spännande verktyg, lärde jag mig att knacka kod, redigera bilder och publicera hemsidor. Besattheten har svalnat något, men kunskapen finns kvar, och jag fortsätter kontinuerligt lära och uppdatera mig.

Utvecklingen inom området går snabbt framåt och det gäller att hänga med.

En hemsida idag fyller andra funktioner än vad den gjorde för bara några år sedan, och har andra krav på funktion och design. Idag är det tex viktigt att all information går att nå även från mobil och surfplattor, och att hemsidan kan kopplas till sociala medier som Facebook och Twitter för interaktivitet med besökarna.

Jag kan hjälpa dig med det mesta du behöver för att bli aktiv på nätet med ditt företag, din förening eller hobbyverksamhet:

  • Skaffa webhotell och domännamn
  • Bygga en hemsida, galleri eller webshop
  • Välja och redigera bilder som förstärker ditt budskap
  • Förbättra din befintliga hemsida
  • Starta och designa en blogg, samt vid behov koppla den till din hemsida
  • Hjälpa dig aktivera en företagssida på Facebook
  • Korrekturläsa och korrigera texter, samt vid behov hjälpa till med omformuleringar

  

Verktyg

 

Jag lärde mig knacka HTML från grunden i programmet Anteckningar – en kunskap som fortfarande kommer väl till pass även med dagens mer avancerade kodning.

Numera jobbar jag med de verktyg som passar bäst för projektet, tex Dreamweaver, WordPress eller vissa onlineeditorer.

Jag jobbar i nära samarbete med dig som kund; fokus ligger alltid på att tillsammans få fram det just du vill ha med din hemsida.

 Gimp_2.13_Ubuntu

För bildbehandling använder jag mig nästan uteslutande av programmet Gimp, ett kraftfullt litet verktyg som utvecklades som open source för Linux/Unix på 90talet, men som numera används av både Windows- och Macanvändare.

 

Jag är utbildad i litterärt skrivande och grafisk formgivning vid Sörängens folkhögskola och har utvecklat en bra blick för felstavningar, svaga formuleringar och felaktig meningsbyggnad.

Korrekturläsning av dina texter med förslag till ändringar ingår alltid i mitt hemsideskapande, men det är naturligtvis du som kund som har sista ordet.

 

Jag har även ett bra samarbete med fotografen Anki Höglund (se mer under fliken ”foto”) som kan anlitas för att ta nya bilder till din hemsida/blogg.

 Välkommen att kontakta mig för mer information samt kostnadsförslag!